Arrangementer

Arkiv:

Med kærlig hilsen fra Sydstaterne.

Danseaften med Zydeco og Boogie og linedans.
To bands og let danseinstruktion
6 august 2011 i Guldsalen
med mulighed for at spise fra en Cajun-buffet.


Lørdag d. 6 august er der mulighed for at få rørt danseskoene ved et unikt arrangement, hvor man kan invitere konon ud og spise fra en dejlig Cajun Buffet i Borgerforeningens KulturCafe.
Derefter kan man nyde Zydeco orkesteret Captain Crawfish. Undervejs kan man deltage i et par lette, sjove, danse som instrueres af medlemmen fra Svendborg Linedancers.
Der bliver også mulighed for at danse og more sig over de finurlige danske tekster fra ”Blue Holger D”.

Køb Billetter her på Sydfynsbilletten 

Når Captain Crawfish & The Jumpin’ Zydeco lader deres sprælske og dunkende sydstats boogie-woogie rytmer slippe løs, opstår der et musikalsk farverigt og humoristisk underholdningstilbud af de sjældne. Bandets medrivende kompositioner er inspireret af zydeco-musikken, som stammer fra Louisianna og Texas. Den er oprindeligt et resultat af mødet mellem de franske kolonisters cajun-musik og den sorte blues og boogie-woogie med afrikanske rødder. En spændende og populær stilblanding fra sydstaterne, som har bredt sig vidt omkring. Nu også til Fyn hvor den bliver leveret af Captain Crawfish med høj energi, varme og nærvær, og et solidt håndelag. 

  

 

 

Denne aften er der endnu et Band på scenen: Blue Holger D som spiller danseglad Blues og Boogie med danske tekster. Blues på Dansk er et relativt sjældent fænomen med repræsentanter som nu afdøde Peter Thorup og Lone Kelleman, men det er faktisk en frisk og anderledes oplevelse. Man bliver flere gange overrasket over indholdet i teksterne, og musikken taler både til garvede blueselskere og dem, som gerne vil udfordres lidt.

Blue Holger D består af Jan Schønemann, sang og guitar. Pete Gunner, sang og guitar, Niels Ryde, bas, Ulrich Klostergård orgel og Per Vincent på trommer.

  

Som navnet antyder spiller Captain Crawfish & The Jumping Zydeco rå og medrivende zydecomusik under ledelse af kapelmester Ulrich Klostergaard. De blev kåret til Europas bedste zydeco-orkester i 2005.

 

Den spændende smeltedigel af musik som zydeco består af har haft Ulrichs interesse i mange år og i slutningen af 80’erne rejste han sammen med sin kone Sus Klostergaard og Karen Vinding rundt i Luisiana og Texas i et år med trioen Three Danes. Det lykkedes dem at få kontakt til både cajun og zydecoscenen og dermed også mulighed for at spille sammen med flere af de største navne indenfor miljøet.

 

Udover Sus og Ulrich Klostergaard,uddannet på Det Kgl.Musikkonservatorium i København, består Captain Crawfish & The Jumpin Zydeco af

 

Niels Ryde, kendt verdens og jazz musiker, bla med sin Ryde Kvartet og Jazz Upgrade, der for længst er etablerede navne i den danske jazzverden. Niels har bla spillet med: John Tchicai, Uffe Steen Jensen,  Butch Lacy,  Doug Raney, James Loveless Funk Band, Pierre Dørge og New Jungle Orchestra.

 

Jan Schønemann er kendt fra utallige sammenhænge i det sydfynske, bla Tre Små Mænd, Save the Beaver. Han er en gudsbenådet guitarist, der tilfører bandet såvel rå blues som blide afrikanske bølger.

 

Jesper Malling er yngste medlem. Han går på Rytmisk Konservatorium i Odense, og er en af de helt store talenter på trommer. Han har en unik sound i sit trommespil, perfekt til Zydeco.

Peter Hellesøe på saxofon er også en kapacitet, der har gået på Rytmisk Konservatorium i Odense og nu bl.a. er lydmand på samme.

 

Sidst men ikke mindst er det lykkes at få Keld Andersens stemme i den vokale forgrund. Det giver Captain Crawfish en ægte soul og blues sound. Keld Andersen vil for nogle være kendt fra Heste Bedste der hærgede landet i starten af 70’erne. Derudover har han spillet med Preben Devantier, gammel Steppeulv, Stig Møller, Jorge Degas m.fl.

 

Captain Crawfish & The Jumpin’ Zydeco spiller Zydeco musik med masser af energi og sjæl. Deres inspiration deles ligeligt mellem deres egen glæde ved at spille sammen i bandet og de store konger Clifton Chenier og Boo Zoo Chavis.

 

Ulrich Klostergaard.

Tlf. : 62 24 24 01, Mail: mail@ulrichklostergaard.dk

Website: www.crawfish.dk