Forside > Presse
Blue Holger D

Presse

Foto (som herunder og til højre) af HOLGER kan hentes i stor opløsninger her.
Fotograf: Ulrich Klostergaard.

Download Presseomtale her som DOC. Her som PDF

En blues til dig?
Hent Presseomtale ang. CD'en "Sort og fuld af skår" her. 

Kan man være ”sort og fuld af skår” ?
Jan Schønemann og resten af Blue Holger D havde release på “Harmonien” torsdag d.11.oktober 2012 på deres nye CD ”Sort og fuld af skår” 
- endnu én CD i rækken af Jans finurlige danske fortolkninger af blues-klassikere som Eric Claptons ”Broken Down”, der i Jans oversættelse hedder “Er ude af drift”, eller f.eks.  “I’ll play the blues for you”, der selvfølgelig har fået titlen “En blues til dig”. 

For Jan Schønemann er gendigtningerne af gamle blues-numre et hjerteanliggende, der  igennem flere år har udviklet sig til at blive et mere og mere spektakulært projekt. For Blues-politiet er det selvfølgelig tabu at røre ved “de hellige tekster”, men som Jan selv siger, så giver det numrene en friskhed og lader de enkle og ligefremme tekster få en ny platform at stå på. 
Sammen med Henning Kaa på sydende bluesguitar, Claus Trohl på klagende mundharmonika og Per Vincent på solide herretrommer præsenterer Jan, der i denne sammenhæng spiller bas, sin nye CD "Sort og fuld af skår". Kom endelig indenfor  på Harmonien torsdag d.11.oktober kl.19 og oplev bluesmusikken på en anderledes måde. Der er gratis adgang og naturligvis mulighed for at hænge over en øl og være melankolsk - det er jo blues!

Faktaboks:
Om Jan Schønemann.
Jan har været en del af det fynske musikmiljø, siden han var tolv. Han har spillet i et utal af kombinationer og genrer lige fra veloplagt dansemusik, over sydstats-zydaco til kirkekoncerter. Han har også et solidt bagkatalog som komponist af musik til teatre og videoproduktion. Siden 1997 har han ved siden af sit aktive musikerliv været fast ansat musiklærer på Ollerup Musikefterskole, Sang og Musik, hvor mange hundrede elever har nydt godt af hans undervisning. I 2010 fik han tildelt “Levende Musikpris”  af sine musikerkollegaer fra DMF Svendborg. Derudover er han den stolte bærer af et af Svendborgs flotteste fuldskæg på ca. 50 cm fra overskæg til skægspids. 

Om “Sort og fuld af skår”:
CD’ en er produceret af Jan Schønemann, og indeholder 11 numre, der alle er traditionelle bluesnumre med dansk tekst. Musikken er indspillet af Jan Schønemann, vokal og bas, Henning Kaae, guitar, Claus Trohl, mundharpe, Per Vincent, trommer.

Pressebillede af Jan her.

2010: Prismodtager udgiver ny CD

Jan Schønemann, der d.28.oktober 2010 modtager DMF- Svendborgs pris ”Levende Musikpris" udgiver samtidig sin femte CD: ”På vej hjem igen”.
CD’en er en hyldest til den blues, der for mange år siden åbnede dørene ind til musikken for Jan, og han har i den anledning valgt at gendigte en lang række klassiske bluesnumre til dansk for at give dem den friskhed, han oprindelig oplevede dem med. Samtidig har han valgt at krydre de relativt enkle bluestekster, med en række nye mere komplekse digte sat i musik. Det giver CD´en en personlig særegenhed, der gør, at man ikke bliver færdig med at lytte til den lige med det samme.
Flere af gendigtningerne er finurlige historier fra opvæksten i togbyen Nyborg og de første oplevelser med musikken.
 
I forbindelsen med prisoverrækkelsen d.28. oktober kl.20 i den ny-restaurerede Borgerforening i Svendborg vil de fleste af numrene fra CD’en blive spillet live sammen med bandet Blue Holger D, der også medvirker på indspilningerne. Desuden medvirker et stort kor med medlemmer fra flere af byens rutinerede kor.
”Blue Holger D”:
Guitar/Sang:  Jan Schønemann
Guy Moscoso: Saxofon/Perc.
Bas/Sang:  Ole Dorf
Keyboard: Michael Raunholst
Trommer : Claus Bjerregård


Blues på Dansk er sange med danske tekster, af Jan Schønemann. De handler bl.a. om barndommen og ungdommens oplevelser i DSB-byen Nyborg.
Om togene og om statsfængslet.
Man får også nogle morsomme annekdoter om spejderture og kærester der tager væk med spøgelsesagtige tog, og om de første musikoplevelser.

Gendigtninger af Bluesklassikere til dansk????!!!!!
Ja det lyder lidt skørt men det fungerer godt, og der er kommet god respons på det.

Jan har gendigtet mere end 40, kendte - men også mindre kendte blues-sange til Dansk med et interessant og frisk resultat.
Bl. a. "The Thrill is gone", "Key to the Highway", "Need your love so bad", "Hoochie Coochie Man", "Yer Blues", "When blues came to town". Se mere under Tekster.

Jan fik ideen da han engang skulle spille for nogle engelske venner, han har, og pludselig blev han genert over den vovede engelske tekst, men så opdigtede han noget på dansk i stedet. Det viste sig jo, at de udemærket kunne forstå meningen selvom de ikke kunne dansk. Men det var sjovt på dansk.

Det er tekster, man hører på en anderledes måde, fordi de er på dansk, og det gør den ellers støvede blues frisk.

Han spiller duo med charmerende, engelske Pete Gunner der i mange år har spillet i "OY".
De spiller på 2 akustiske, men forstærkede guitarer, og der er god sang til.

Hjemmeside: http://www.bluespaadansk.spiller.nu

Download Pressebillede af Jan her.


Undermenu

Change Language here:en

Login
< TOP >
Kvalificerede musikere s'ges, søg og find et band, musiker, Guitarist...